Φόρτωση Εκδηλώσεις

Το Σώμα του Πιανίστα

Εργαστήρι τεχνικής Αλεξάντερ για πιανίστες

  • Τί σχέση έχει το σώμα μου με το παίξιμο του πιάνου;
  • Τί σχέση έχει η κίνηση με την μουσική;
  • Πώς θα κάνω την μελέτη μου ευχάριστη και αβίαστη;
  • Τί όφελος θα έχω εάν μαζί με την μουσική που δημιουργώ δώσω λίγη προσοχή και σε εμένα;
  • Όταν παίζω πιάνο, τα δάχτυλά μου είναι το σώμα μου;
  • Το σώμα μου είναι μόνο τα δάχτυλά μου;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα αποτελέσουν τον πυρήνα του εργαστηρίου, στο οποίο θα αναρωτηθούμε για παραδοσιακές και εγκαθιδρυμένες διδαχές, θα αμφισβητήσουμε και θα διαφωνήσουμε με καινούργιες ιδέες και θα λύσουμε απορίες και παρεξηγήσεις. Τα δύο τετράωρα εργαστήρια θα χωρίζονται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος ενεργά ή ως ακροατές. Οι ενεργοί συμμετέχοντες θα λάβουν από ένα σύντομο μάθημα με δια χειρός καθοδήγηση σε θέματα κίνησης και θέσης και ένα μάθημα σε τεχνικά πιανιστικά ζητήματα. Μέγιστος αριθμός ενεργών συμμετοχών: 10 άτομα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής

ΤΡ 02 ΑΠΡ, ώρα 10.00-14.00
ΤΕ 03 ΑΠΡ, ώρα 10.00-14.00

Ενεργοί συμμετέχοντες: 50 ευρώ
Ακροατές: 25 ευρώ

Δωρεάν συμμετοχή όλων των σπουδαστών/ριων του ΔΩΘ ως ακροατές

Αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο info@tpf.gr, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024 αναφέροντας

  • ονοματεπώνυμο
  • ηλικία
  • επίπεδο σπουδών
  • ενεργή συμμετοχή ή ακροατές

Σπούδασε πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου ως υπότροφος των Leverhulme Trust και Exhibition Scholarship, αποφοιτώντας με τους τίτλους MMus(RCM), Dip RCM και BMus(RCM) με «Άριστα» και A’ Βραβείο. Αποφοίτησε από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με Δίπλωμα Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί» και Α’ Βραβείο. Είναι Διδάκτωρ του πανεπιστημίου Birmingham City University και είναι πιστοποιημένος δάσκαλος Rehabilitation Pilates, Yoga Therapy και Τεχνικής Alexander.

Ως σολίστ, συμμετείχε ενεργά στα φεστιβάλ Bach Marathon ABRSM, Αθηνών στην Επίδαυρο, 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου, UK SPECTRUM και Festival de Bienne στην Ελβετία. Έχει ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραμμα της ΕΡΑ και για την ΕΡΤ3. Έχει κάνει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Αστρινίδης, Θεοδωράκης, Κούκος, Κωνσταντινίδης) όπως επίσης και ξένων συνθετών (Alwin Gayle, Roger Redgate, Ηeitor Villa – Lobos) σε Αγγλία, Καναδά, Ιταλία και Γαλλία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Συνόλων Le Cortège d’ Orphée, Piandaemonium και Τrio Nexus.

Εισήγαγε την Ορθοσωμική για Μουσικούς© στην Ελλάδα πριν είκοσι χρόνια με στόχο την κινητική βελτίωση των μουσικών και τη συνειδητοποίηση των σωματικών τους δυνατοτήτων. Είναι μέλος της Ένωσης Ιατρικής των Παραστατικών Τεχνών PAMA, της Medicine des Arts καθώς και της Alexander Technique International. Διδάσκει πιάνο και Τεχνική Alexander στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Ορθοσωμική για Μουσικούς στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και Τεχνική Alexander στα τμήματα μουσικής του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Go to Top