Go to Top

Νέοι Καλλιτέχνες

  • Συμμετέχουν οι Γιάννης Βογιατζής, Παρασκευή Τζούκα, Σαπφώ Κουτρουμανίδου.

    Στη συναυλία συμμετέχουν νέοι Έλληνες ταλαντούχοι πιανίστες μέχρι 27 ετών που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 4 μέχρι τις 7 Μαρτίου 2023 υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

    Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους νικητές του να συμμετέχουν σε συναυλίες σε έγκυρους χώρους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Ο επόμενος διαγωνισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2025.

    L. v. Beethoven Σονάτα σε Μι μείζονα, έργο 109

    • Vivace ma non troppo
    • Prestissimo
    • Gesangvoll, mit innigster Empfindung
    • Andante molto cantabile ed espressivo

    Γιάννης Βογιατζής, πιάνο

    S. Rachamaninoff Etude tableau σε ντο ελάσσονα, έργο 33, αρ. 3
    L. v. Beethoven Σονάτα σε Λα ύφεση μείζονα, έργο 110

    • Vivace ma non troppo
    • Moderato cantabile molto espressivo
    • Allegro molto
    • Adagio ma non troppo-Fuga

    Παρασκευή Τζούκα, πιάνο

    διάλειμμα
    J. Psathas Jettatura
    F. Liszt Σονάτα σε σι ελάσσονα, S. 174

    Σαπφώ Κουτρουμανίδου, πιάνο
  • vogiatzis

    Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε το 1997, πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής σε ηλικία 7 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου στην τάξη πιάνου του Χαράλαμπου Τσινικοσμάογλου και στην τάξη θεωρητικών της Περιστέρας Κουρμπαλή. Το 2015 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην τάξη ειδίκευσης πιάνου της Βίνιας Τσόπελα. Είναι πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας με άριστα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Ωδείο Δημόπουλου, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί σε σύνολα μουσικής δωματίου, σύγχρονης μουσικής, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, στο εργαστήριο συνόλων πνευστών οργάνων (ΠΝΟΕΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ έχει εμφανιστεί ως συνοδός με μονωδούς, τάξεις οργάνων και χορωδίες. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου, θεωρητικών, σύνθεσης και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με τους M. McLachlan, S. Senkov, E. Zilberkant, Δ. Μαλλούχο, P. Bartai, Π, Δημόπουλο και Α. Ανισέγκο. Τον Απρίλιο του 2018 απέσπασε 2ο βραβείο στον διαγωνισμό ερμηνείας κονσέρτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έπαινο στην κατηγορία μουσικής δωματίου και εμφανίστηκε ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.


    Η Παρασκευή Τζούκα εννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, από όπου έλαβε το δίπλωμα πιάνου το 2022, με καθηγήτρια την Ειρήνη Ντελέζου. Παράλληλα, έλαβε το πτυχίο αντίστιξης το 2019, με καθηγητή τον Βασίλη Κίτσο. Από το 2018 φοιτά στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην τάξη πιάνου του αναπληρωτή καθηγητή Igor Petrin. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές συναυλίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αθήνα κ.ά.). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με τους Δ. Ευνουχίδου, Θ. Τζοβανάκη, Ν. Σεμιτέκολο, Α. Μουζά, Α. Σαρακενίδη, Ι. Παπαδόπουλο, Ε. Αλακιοζίδου, N. E. Rigato. Το 2022 απέσπασε το 3ο ’βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Λάρισας.

    tzouka

    koutroumanidou

    Η Σαπφώ Κουτρουμανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος από όπου και αποφοίτησε με πτυχία πιάνου και αρμονίας. Το 2021 κέρδισε το 2ο βραβείο στον 4ο διαγωνισμό πιάνου Orpheus Soloists και το 3ο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό «Τάσος Παππάς». Το 2022 αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στην τάξη ειδίκευσης πιάνου του καθηγητή Uwe Matschke.